Kombucha. Ciuperca miraculoasa

 

25.00 lei

Kombucha, „ciuperca magica” din Orient, este un aliment si un remediu excelent pentru tratarea diferitelor afectiuni. La putin timp dupa ce a fost descoperita in Orient, Kombucha a fost adusa in tarile occidentale din Europa, unde este considerata o planta grozava pentru a prepara bauturi delicioase si sanatoase, dar si un aliment benefic pentru o dieta echilibrata.

Quantity:
Save
Category: .

Descriere

In limba engleza, cartea se gaseste sub denumirea de „Kombucha The Miracle Fungus”.

Cultura de Kombucha este atat un proces alimentar, cat si o metoda de relaxare, la fel ca gatitul. Deosebirea consta in faptul ca aceasta planta poate fi cultivata in diferite moduri. De cele mai multe ori, Kombucha este folosita doar in ceai negru sau verde. Cu toate acestea, orice alt tip de ceai este la fel de potrivit pentru a cultiva Kombucha in el, cu atat mai bine daca este amestecat cu ceai verde. Exista aproximativ 10 000 de tipuri de ceaiuri medicinale care pot fi utilizate ca mediu de crestere a plantei Kombucha, acestea putand fi amestecate sau folosite separat, rezultand astfel o varietate imensa de culturi.

Iti doresti sa fermentezi propria cultura de Kombucha la tine acasa? Iata cum poti face acest lucru:

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 litri de apa fiarta

160 de grame de zahar

6 grame (sau 2 pliculete) de ceai negru sau ceai verde

O ciuperca de Kombucha in stare buna

100 ml de ceai deja fermentat de Kombucha („cultura de pornire”)

Toarna zaharul in apa clocotita, intr-un recipient de portelan, sticla sau ceramica, si amesteca pana cand se dizolva. Apoi toarna ceaiul si lasa-l timp de 5 minute in apa, urmand sa il strecori (sau sa scoti pliculetele). Lasa ceaiul sa se raceasca, adauga ciuperca de Kombucha si ceaiul deja fermentat. Vasul folosit trebuie acoperit cu o bucata de material, preferabil din panza pentru a se putea permite circulatia aerului, pe care o poti fixa folosind un elastic. In acest mod, vei avea certitudinea ca insectele nu vor putea patrunde in vasul de fermentare.

Citeste si „Kombucha, elixirul contemporan al nemuririi” pentru a afla mai multe informatii interesante despre aceasta ciuperca miraculoasa.

 

CUPRINS
Originea ciupercii Kombucha
Kombucha in tarile occidentale
Numeroasele nume ale Kombucha-ei
Kombucha – adevar sau fictiune?
Prostii vehiculate in legatura cu Kombucha
Ce este Kombucha?
Chefirul, iaurtul si alte culturi vii similare
Kombucha
Ceaiul Kombucha
Ciuperca Kombucha – o uzina biologica
Kombucha nu este tot una cu Kombucha. Care este adevarata Kombucha?
Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos?
Fermentarea lactica acida
PH-ul Kombucha-ei
Cum va puteti cultiva propria cultura de Kombucha
Care este temperatura corecta
Recipientele de fermentare
Procesul de fermentare continua
Probleme asociate cu procesul de fermentare a Kombucha-ei
Nicotina – o otrava letala pentru ciuperca
Pastrati deoparte o ciuperca separata de rezerva
Ce trebuie sa faceti in cazul in care ciuperca oboseste si refuza sa se mai reproduca
Kombucha – o bautura alcoolica?
Poate fi mancata ciuperca?
Durata de viata a ciupercii
Uscarea ciupercii
Folosirea extractului presat de Kombucha de catre diabetici si pentru calatorii
Cum trebuie stocata Kombucha dupa fermentare
Ceaiuri din plante medicinale care pot fi fermentate impreuna cu Kombucha
Care este ceaiul cel mai potrivit?
Rafinarea ceaiurilor din plante medicinale prin procesul de fermentare impreuna cu Kombucha
Ce plante pot fi folosite pentru procesul de fermentare a Kombucha-ei
Au plantele medicinale efecte secundare negative?
Cand trebuie baut un anumit ceai din plante medicinale?
Comercializarea Kombucha-ei
Kombucha preparata acasa – cel mai important pas in procesul de vindecare
Medicina moderna si Kombucha
Dozajul, cat de mult trebuie sa bem si cat de mult putem bea?
Efectele folosirii Kombucha-ei pe perioade lungi de timp
Transformarea zaharului prin procesul de fermentare a Kombucha-ei
Se poate folosi miere in loc de zahar?
Otetul de Kombucha
Pastrarea Kombucha-ei
Kombucha – bauturi amestecate
Sampania Kombucha
Are Kombucha efecte secundare negative?
Poate fi vindecat cancerul cu ajutorul Kombucha-ei?
Papaya – un medicament impotriva cancerului?
Detectarea cancerului in primele faze sporeste sansele de vindecare
Kombucha – un remediu vindecator pentru astmatici
Tulburari ale somnului
Sindromul Oboselii Cronice (SOC)
Tulburari ale prostatei
Diabeticii si Kombucha
Poate dizolva Kombucha pietrele la vezica urinara?
Scleroza multipla
Diaree
Constipatie cronica
Psoriazis
Afecţiuni ale stomacului si intestinelor
Retentia de lichide la nivelul picioarelor
Colesterol
Hipertensiune
Reumatism
Artrita
Guta
Afectiuni renale
Raceli cronice
Kombucha – un remediu pentru amigdalita
Bronsita
Candida Albicans
SIDA
Folosirea ciupercii sub forma de compresa
Rani si ulceratii
Folosirea Kombucha-ei pentru scopuri cosmetice
Baia cu Kombucha
Putem slabi cu ajutorul Kombucha-ei?
Kombucha pentru tinerii de peste 80 de ani
Kombucha – un remediu pentru impotenta
„Doparea” cu Kombucha
Kombucha a fost adoptata de veterinari
Epilog
Sanatatea inseamna echilibru
Metodele „Noii Epoci (New Age)” – metodele cele mai vechi ale umanitatii
Medicina moderna redescopera vindecarea miraculoasa – efectul placebo
Inlocuiti sinuciderea cu furculita si cutitul printr-un post sanatos
Casa noastra – principala problema de mediu
Multumiri si marturii
Studii referitoare la Kombucha

Fragment din carte

Poate fi considerata Kombucha un remediu vindecator miraculos? Ori de cate ori aud expresii precum „remediu vindecator miraculos”, devin automat sceptic. Personal, nu cred sa existe un remediu miraculos universal (la fel cum nu exista o singura cauza pentru o boala particulara).
Cercetatorii recunosc ca ceaiul de Kombucha echilibreaza digestia si ajuta la regularizarea excretiilor. „Noi suntem ceea ce mancam”, afirma un vechi proverb. Hipocrate spunea: „Moartea apare pentru prima data in intestinele noastre”, facand o asociere intre numeroase boli si problemele digestive. Potrivit expertilor, vindecarea florei digestive este primul si cel mai important pas in vindecarea oricarei boli. Medicina traditionala foloseste in acest scop Kombucha, obtinand rezultate atat de fantastice incat nu este de mirare ca au aparut nume precum „ciuperca magica sau miraculoasa”.

Alte detalii

Format: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 189

Data primei aparitii: noiembrie 2005

Traducator: Cristian Hanu

Colectia: Alternative tamaduitoare

Nivel: pentru toata lumea

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Kombucha. Ciuperca miraculoasa”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *