Kombucha. Plante medicinale

 

25.00 lei

Cultura de Kombucha este considerata atat un proces alimentar, cat si o metoda de relaxare, la fel ca gatitul.

Quantity:
Save
Category: .

Descriere

Cultura de Kombucha este considerata atat un proces alimentar, cat si o metoda de relaxare, la fel ca gatitul. Deosebirea consta in faptul ca acest tip de cultura poate fi exploatata in diferite moduri.

Cartea este impartita in trei parti. Prima contine informatii de baza despre cultura de Kombucha. Cea de-a doua parte prezinta tipurile de ceaiuri medicinale ce pot fi utilizate in aceasta cultura, dar si bolile care pot fi tratate cu ajutorul acestora. Pentru ca organismul sa obtina mereu un stimulent diferit astfel incat efectele pozitive sa fie cat mai intense, iar efectele negative sa aiba un risc cat mai mic de aparitie, se recomanda ca amestecurile de plante sa fie schimbate dupa o luna de zile. Partea a treia a cartii prezinta in amanunte efectele sedundare neplacute ale plantelor medicinale. De retinut: toate plantele descrise in aceasta carte sunt sigure pentru sanatatea organismului, insa daca sunt luate in cantitati prea mari sau pe perioade prea indelungate, risca sa ofere diferite efecte adverse.

Kombucha nu este un aliment recent descoperit in medicina naturista; acesta a fost folosit de-a lungul timpului de foarte multi oameni, in scopul de a-si trata in mod natural diferite afectiuni. Daca amestecam ceaiul negru obisnuit cu ceaiurile din ierburi medicinale, obtinem o bautura care contine toate proprietatile ceaiurilor utilizate. In functie de modul in care sunt combinate, ceaiurile se pot potenta reciproc sau, din contra, se pot anihila. Desigur, gustul se schimba si se amplifica in functie de combinatie. Tocmai din acest motiv, se poate discuta despre o sumedenie nemarginita de varietati de Kombucha, cu gusturi si efecte pentru sanatate diferite.

 

CUPRINS
Recomandare
Introducere
Kombucha
Fermentarea acidului lactic
PH-ul ceaiului de Kombucha
Cum va puteti fermenta propria cultura de Kombucha – reteta de baza
Temperatura ideala pentru fermentare
Cele mai potrivite recipiente pentru cultura de Kombucha
Procesul continuu de fermentare
Probleme care pot aparea in timpul fermentarii culturii de Kombucha
Transformarea zaharului in Kombucha
Otetul de Kombucha
Ce cantitati trebuie baute
Are Kombucha efecte secundare?
Ceaiuri din plante medicinale
Calitatea ceaiului!
Au ceaiurile din plante medicinale efecte secundare negative?
Cand trebuie luate ceaiuri din plante medicinale?
Ceaiul obisnuit
Ceaiuri din plante medicinale
Amestecarea diferitelor ceaiuri din plante medicinale
Ceaiuri pentru un gust foarte bun
Ceaiuri pentru o senzatie generala de bunastare si pentru curatarea sangelui
Boli si tratamente cu ajutorul plantelor medicinale
Avertisment in privinta folosirii acestor plante medicinale
Lista plantelor recomandate in aceasta carte
Explicarea termenilor
Prostii vehiculate in legatura cu Kombucha
Comentarii lipsite de suport stiintific
Zvonuri stupide
Cercetari stiintifice legate de Kombucha
Epilog. Efectul Placebo
Indexul bolilor ce pot fi ameliorate cu ajutorul plantelor medicinale si al Kombucha

Alte detalii

Format: 13 x 20 cm

Nr. pagini: 133

Data primei aparitii: octombrie 2008

Traducator: Cristian Hanu

Colectia: Alternative tamaduitoare

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Kombucha. Plante medicinale”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *